Palvelut / Kosteuskartoitukset ja rakennekuivaukset

Kosteuskartoitukset ja rakennekuivaukset

Suoritamme kosteusmittauksia kiinteistöissä vesivahinkoepäilysten ja vesivahinkojen yhteydessä.

Liiallinen kosteus rakenteissa aiheuttaa lähes poikkeuksetta rakenteiden kosteus-, ja mikrobivaurioitumisen, sekä useimmiten myös sisäilmaongelman.

Vesivahingosta seuraa usein iso haitta, koska pintoja/ rakenteita kuten esim.lattiaa ja seiniä joudutaan purkamaan ennen kuin päästään kuivaamaan jäljelle jääneitä kostuneita puu/betonirakenteita.

1) Vahinkoasiantuntijamme käyvät kohteessa ja tekevät kosteuskartoituksen ja raportin josta ilmenee vahingoittuneet rakenteet ja vahinkoalueen laajuus.

2) Kosteuskartoitusraportin pohjalta voidaan käynnistää suunnitellusti vahinkoon kohdistuvat purkutyöt asianmukaisin suojauksin.

3) Purun jälkeen suoritetaan rakenteiden kuivaaminen tehokkailla menetelmillä. Kuivauksen edistymistä seurataan mittauksin ja mittauksista tehdään raportti.

4) Rakenteet kun on saatu kuivaksi, voidaan aloittaa korjausrakentaminen josta on tehty purkutyön jälkeen kasauslaskelma ja tarvittaessa suunnitelma
Kasauslaskelmasta ja/tai suunnitelmasta selviää, korjataanko pelkästään vahinko, vai tehdäänkö samassa yhteydessä muita muutoksia rakennuksen arvon ja käytettävyyden parantamiseksi. Esimerkiksi lattiamateriaali voidaan vaihtaa laminaatista parketiksi, siirtää seinää lisätilan luomiseksi tai kylpyhuone voidaan remontoida kokonaisvaltaisesti.